Icke-kompetenta & kompetenta läkare

Träffade en ny läkare idag. En som är specialist på Socialmedicin samt Barn- och ungdommedicin, Forskare för landstinget/sjukhuset med mera. 
Först och främst kan jag berätta att han blev grymt arg och chockad över alla de felen som min tidigare läkare gjort. Mina mediciner är totalt fel och fucked up samt att min nya acne-medicin inte ALLS passar till mina problem/besvär och att vilken kompetent läkare som helst skulle fattat det. Och att man absolut inte ska skriva ut den medicinen på våren och sommaren då man kan få grymt stora skador och besvär från sol osv.. 
Läkaren som skrev ut medicinerna till mig pratade inte alls om medicinens biverkningar, vad man ska undvika, om de ens fungerar tillsammans osv som varje kompetent läkare borde göra när de skriver ut mediciner.
En massa tjänstefel har min tidigare läkare begått, saker som jag inte pallar rada upp här för tillfället men den läkaren borde, enligt mig, inte ens få kalla sig för läkare!

Den nya läkaren är guld! Vi hade jättebra samtal och jag fick förtroende för honom direkt, vilket verkligen behövs!
Redan nästa vecka ska vi träffas igen och han ska då fixa en kuratortid och eventuellt KBT (Kognitiv beteendeterapi) till mig vilket verkligen verkligen behövs! Jag är så jäkla glad att jag träffade den här läkaren och fick reda ut allt med medicinerna. En av medicinerna jag åt hade han, och andra, forskat mycket kring och kommit fram till att om man mot all förmodan äter den så måste man ha uppföljning varje vecka, vilket min tidigare läkare inte hade utan hade bokat in uppföljning efter TVÅ månader! 

Det skulle inte förvåna mig om den nya läkaren skickar in en anmälan angående den gamla läkaren, för så jäkla förbannad blev han när han läste mina journaler. Så mycket fel!

Förhoppningsvis så kommer allt bli bättre nu när jag fått både ny läkare och terapi. Håller tummarna!

Det som skrämmer mig mest

Bloggen har inte varit särskilt aktiv den senaste tiden (har den ens någonsin varit det??). 
Jag har så mycket annat att fokusera på. Mig själv bland annat. Och så är det skola, student snart, mediciner, framtidsplaner med mera som tar upp min tid. 

När jag väl stannar upp och tänker så inser jag att jag oroar mig alldeles för mycket. Men attityden att det alltid löser sig på något sätt har aldrig funnits hos mig. Ska det ordna sig så får man fanimig ta tag i det och ordna det själv.
Framtiden skrämmer mig. På riktigt. 

"Dom säger att;
You can't run away from your past
Men det är okej för
I just wanna hide from the future

Hur jag än vrider och vänder,
kan jag aldrig veta vad som händer.
Och det är det,
som skrämmer mig mest"

Medicin och läkarbesök

Gick upp tidigt imorse och åkte iväg till läkaren för provtagning. Skulle vara där 08.30 men var redan klar innan den tiden då jag kom lite tidigare. Så onödigt det kändes att gå upp så tidigt för något som tar mindre än 3min. Menmen.
När jag ändå var vaken så passade jag på att åka till mammas jobb för en fika. Satt där lite längre än jag borde vilket betyder att min morgonmedicin blev flera timmar försenad, men det borde vara lugnt.

Var hos min andra läkare igår och hade ett återbesök angående hur det har gått med medicinerna han skrev ut osv. Hyfsat bra, tycker jag själv. Men ångesten började komma tillbaka lite de senaste veckorna och han föreslog en till medicin att ta på morgonen.

Tog också upp min hy denna gång när jag träffade läkaren igen, problemen med acne och pigmentförändringar osv. Eftersom han var den jag fick kontakt med förra gången angående min hy så kunde jag passa på att ta upp det igen. Första gången jag kontaktade honom angående det så fick jag en kräm utskriven men den funkade inte ett piss! Såg lite lite lite förbättring men inget märkbart. Fick då en annan medicin utskrivet, en form av antibiotika - Tetralysal. 
Hoppas verkligen på en klar förbättring nu! Nackdelarna med den medicinen är väl att man kan bli extra solkänslig och bör undvika sol och solarier. Synd som fan nu när värmen börjar komma och studenten är snart. Men jag har då hellre bättre hy på studenten än är brun. Något annat som är negativt verkar vara att besvären kommer tillbaks efter avslutad kur (enligt vissa som skrivit på forum) och eftersom det är en slags antibiotika så blir bakterierna i kroppen resistenta efter ett tag. Får väl se om det blir bättre och om effekten håller i sig. 



20 mars

Igår fyllde mamma år så det har var fullt hus hela dagen. Så fort någon åkte härifrån kom ett nytt gäng för att gratulera henne. Och för att gratta Magnus som fyller nästa vecka. 
Jag bakade morotskaka igår iallafall och för att vara första gången blev det grymt lyckat. Bakade en hel plåt och den tog slut samma dag. Det är ju så jäkla gott! Det måste jag baka fler gånger ^^. Fast inte undra på att jag går upp i vikt..

Imorgon bär det av till läkaren för uppföljning av medicinerna. Ena medicinen tar slut om typ 10dagar så vi får se om jag ska fortsätta äta den tillsammans med den andra medicinen eller inte. 
Efter det ska jag hem till syrran och agera Matte-hjälp. 

Dagen efter (tisdag) bär det av till en annan läkare för provtagning vilket betyder att jag måste vara fastande från 22.00 på kvällen till ca 10.00 dagen efter. Jag hatar att ta blodprover innan jag har ätit. Man blir ju seg och jävlig efteråt.
Måste sätta igång med lite mer pluggande nu också. Matte C - usch. Har denna vecka på mig sen ska allt praktiskt taget vara klart.

Skitväder

Sitter och dricker kaffe. Sista koppen på några timmar eftersom sockret är slut. Blä annars!
Idag var det planerat att gå på stan med syster, men då vädret är USCH så blev det ombokat till nästa vecka istället.
Har funderat på om jag ska dra hem till henne iallafall och hitta på något skoj. Kan fanimig inte vara hemma längre, jag dör av tristess och får ångest när jag inte gör något. 

Ikväll blir det iallafall att göra smörgåstårta och baka morotskaka. Mamma fyller år imorgon och Magnus fyller nästa vecka så dom lägger ihop det till imorgon. Mamma som är expert på smörgåstårta är dock sjuk så det blir mitt och Magnus jobb. Om vi lyckas eller inte, är frågan. 

Det blir nog att dra hem till syrran iallafall. Kan fan inte sitta här och dega längre. 
Beställde förresten studentklänningen idag. Om den passar eller inte får jag se när jag får den. Har som sagt gått upp några kilo och eftersom jag vanligtvis bara har klänningar i XS så beställde jag en S denna gång. Fanns fan inte mått utskrivna på sidan så jag fick förlita mig på folks kommentarer, men det ska nog gå. 

Dricka upp kaffet och byta om till mer passande kläder för detta skitväder och dra till syrran nu. 


Lista

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
”De tre senaste timmarna hade hon arbetat nonstop med Johnny Swifts självmord, och nu kunde Marina inte ens göra sig besväret att komma som avtalat”

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Väggen och sänggaveln

3. Vad var det senaste du såg på tv?

2 och en halv män, igår natt.

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:

11.50

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Daniel pratar i bakgrunden

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?

Igår, på väg hem från syrran.

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?

Olika skoluppgifter.

8. Vad har du på dig?

Leggings och linne

9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?

Minns inte..

10. När skrattade du senast?

Igår

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?

Tavlor, en affisch

12. Har du sett något konstigt på sistone?

Nej, inte riktigt

13. Vad tycker du om den här utmaningen?

Ganska trist

14. Vilken var den senaste film du såg?

Streetdancers

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?

Ett hus, kläder, en resa

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.

Hmm... Jag har en dum ovana när jag dricker kaffe (som nog de flesta vet att jag är beroende av) att hälla upp en kopp kaffe och sedan sysselsätta mig med annat så när jag ska dricka är kaffet iskallt och jag tvingas hälla upp en ny kopp ;P
(Har en iskall kaffe kopp bredvid mig nu t.ex)

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?

Ehm.. ingen aning.. typ fred på jorden eller göra alla mina kära grymt lyckliga!

18. Tycker du om att dansa?

Ibland

19. George Bush?

George USCH!

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?

Pojke: André, Flicka: Lydia

22. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?

Ja, absolut

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?

Du förtjänar att komma få hit (?)


Jag idag

Var hemma hos syster idag. Hon sminkade mig lite och styla mitt hår en del och vi passade på att ta några foton.
Låååångt ifrån alla blev bra och jag har ingen bild på hur håret blev. Men såhär såg jag iallafall ut idag:

(knullrufs, javisst!)






Underbara dag!

Vaknade med solen i ansiktet och insåg att jag till och med hade tillräckligt mycket tid innan skolan för att slappna av och ta en kopp kaffe. Satte mig i skolan med Elin sen och pluggade Matte C och vi fick en hel del gjort.
Hur underbar är inte denna dag? Solen skiner och det är härligt att vara ute. Jag är lycklig idag! Trots att det var 3 minus grader imorse kunde jag gå i kortärmat under vinterjackan och solen som stekte genom bussresan till skolan påminde mig om att det snart är vår och sommar. Lovely!

Daniel är sjuk som satan så han går det inte att mysa med. Får väl kanske bädda ner mig bredvid honom i sängen och se på någon bra film. Vi har lite av en zombie/vampyr-filmvecka för tillfället. Tittade på "30 days of night - Dark days" i förrgår och 28 veckor senare igårkväll. Får se vad det blir ikväll.

Imorgon bär det av till storasyster för att hjälpa henne med matten. Lärare suger ju på att förklara uträkningar och mattebokens exempel är lika med bajs så jag ska försöka förklara det för syrran på ett lite lättare sätt. Hon skulle bjuda på fika som tack och det tackar man inte nej till! ;) 
Kanske blir det av att göra videobloggen hos henne imorgon då, så har man lite hjälp med kameran.

13 Mars

Igår blev det storstädning av sovrummet och badrummet. Jag är inte speciellt bra på att hålla iordning men när jag väl städar så blir det ordentligt gjort. Så satans skönt med ett nystädat sovrum! Blir glad av att bara vara där inne!
Det enda som är kvar att städa är garderoben. Måste verkligen rensa bland alla kläder och slänga ut det jag inte använder. Varför är det så jäkla svårt att slänga kläder trots att man vet att man aldrig mer kommer använda dem? "Nångång kanske den kommer till användning", säger man och lägger in plagget i garderoben igen. 
Elin kom förbi efter skolan i fredags och skulle hjälpa mig med garderoben, men som vanligt med oss två så gjorde vi annat istället. Haha. Så nu ser fortfarande garderoben förjävlig ut och jag hittar knappt de kläder jag vill ha.

Över till någonting helt annat. Jag äter som ett djur! Jag känner fan inte igen mig alltså! Förut kunde jag klara mig på två mackor per dag ungefär, och lite skollunch på vardagarna. Men nu känns det som att jag äter konstant. Jag blir supermätt av middagen men mättnadskänslan går över efter typ 30min. Så sjukt irriterande. Inte konstigt att jag gått upp ca 3,5kilo! Visserligen så behövde jag gå upp i vikt (tjatar hela familjen om) men jag vill inte fortsätta gå upp i vikt mer. Jag är nöjd med som jag ser ut nu. Men mat är förjävla gott, det kan man inte komma ifrån!

Återigen över till någonting annat. Jag har, hör och häpna, funderat på att videoblogga någon dag! Bloggen är så jäkla död så jag känner att jag måste göra någonting, och videobloggar verkar ju folk tycka om tydligen. Nu får vi väl se om det blir något överhuvudtaget eller om jag spelar in och tycker jag ser förjävlig ut så jag raderar den istället. 

Mamma fyller på lördag och vi har funderat på att gå och fixa naglarna innan. Får väl se hur det blir med det. Skulle vara roligt iallafall :) Mamma kände att hon, trots sina år, ville vara lite fin på födelsedagen. Hon är alltid fin såklart, men lite extra ja.. ;)

Btw - Thank god that we got rid of that idiot that my little sister called boyfriend! The new one is much better! ;) 

You can't run from your past

Jag har bestämt mig för att börja skriva igen (syftar inte på i bloggen). Texter, dikter, kalla det vad du vill.
För mig har det alltid varit en form av terapi att skriva ner mina tankar och funderingar. Skrivs dom inte, pratas dem inte om så bygger det på inom mig och tillslut exploderar allt. Och vem vill det.

Jag har suttit och kollat igenom mina gamla texter som jag sparat. Usch. Det var så mycket man önskar att man glömt. Men allt finns där. Nerskrivet. Erkänt.

Idag har väl inte varit världens bästa dag (fast inte den värsta heller).
Jag har fastnat för mycket i tankar som jag inte borde och än en gång så påminner mina minnen mig om en förflutet som jag till viss del helst bara skulle vilja glömma.

"slagen haglar över henne
de ekar sönder hennes trumhinnor
och vart ska man fly
när det är ens egna minnen
som aldrig slutar slå?"

Jag kan inte fly från mina minnen. Jag kan ändå inte heller acceptera dem. Jag försöker. Försöker förlåta mig själv för saker som inte borde ha gjorts och saker som inte borde ha yttrats. Förlåta mig själv för min ignoras och likgiltighet, att jag aldrig riktigt var där, förlåta mig själv för hur naiv jag varit, att jag sket i de som såg upp till mig och lärde dem att följa det destruktiva livet som jag valt och förlåta mig själv för att jag kastat ner andra i kemikalie-helvetet som ännu inte klarat sig upp. (mer mera, med mera).

Jag blir så frustrerad på mig själv. Varför kan jag inte bara fortsätta blicka framåt eftersom jag ändå aldrig kan lämna det förflutna?

Pass på det här för tillfället. Återkommer någongång.

Since last time..

Nu är det ett ganska bra tag sedan jag skrev sist. Och jag har inte heller någon usel anledningen till varför..
Inte mycket har hänt på sistone. Skolan har gått bra och jag känner mig mer motiverad igen.
Tänkte passa på att berätta att de två dagarna jag spenderade ensam i stugan i Borlänge har gjort mig mindre rädd och paranoid. Märkte det för några dagar sedan då jag jobbade sent en kväll som barnvakt i ett hus mitt ute i ingenstans. Tidigare hade jag alltid hatat att sitta där ensam och skraj som jag var men denna gång var rädslan borta och jag kunde vara avslappnad för omväxlingens skull.

Jag kan också passa på att berätta att jag äntligen, äntligen kommit fram till vad jag vill göra efter studenten. Jag tänker söka till universitetet och försöka komma in på Socionomprogrammet. Dock så är jag inte helt säker på vilka betyg som krävs men mina betyg ser ganska bra ut och jag har räknat ut att jag har en hel del meritpoäng att lägga till. Jag har alltid varit säker på ungefär vad jag vill jobba med men inte helt säker på vilken inrikting jag vill välja på det hela. Socionomprogrammet har alltid varit det självklara valet då det är en så pass bred utbildning med väldigt många valmöjligheter för arbetsplatser efteråt. Ändå så har jag alltid varit rädd för att detta kanske inte riktigt var vad jag ville men nu är jag säker!

Utöver detta har jag inte mycket mer att skriva. Förutom det faktum att jag är förbannad på mig själv för att jag inte spenderat någon kvalitetstid med Daniel och det börjar kännas nu. Jag är alltid så rädd för att jag tar vissa personer för givet, trots att jag har förlorat så många nära och borde lärt mig vid det här laget att man inte ska göra det. Jag har inga bra förklaringar till varför jag inte tagit mig tid att umgås med honom heller, och det suger. Trots att vi bor under samma tak så behöver vi ibland umgås på riktigt. Så i helgen ska jag ta mig tid till mys :)





RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!