"En snopp eller en batong - Vilket är bästa vapnet tror du Uffe?"

Ulf Brunnbergs hus på Lidingö har blivit "nallebombat".
Med all rätta tycker jag!

För er som inte vet bakgrunden handlar detta om att Ulf Brunnberg (skådespelare, spelade bland annat i Jönssonligan) förra veckan väckte stor uppmärksamhet då han i en intervju i tidningen Slitz uttryckte att mordet i häktet i Flemingsberg på Karen Gebreab i oktober förra året är feminismens fel. 
Citat från tidningen Slitz i intervjun med Ulf:
– "Likadant var det ju med den där kvinnliga fångvaktaren som dog. Hur fan kan man släpa dit ett fruntimmer på en och sextio? Att hon blev mördad är ju en konsekvens av feminismen, säger han"

I intervjun vänder sig Ulf emot kvinnor som arbetar inom kriminalvården och brandkåren (nu även inom polisen också) för att dessa kvinnor helt enkelt inte passar in där just på grund av det faktum att de är kvinnor. 
Citat från Ulf:
 – Det ska vara kvinnliga brandsoldater numera. De orkar ju för fan inte ens dra brandslangen. Att gå in i en brasa med en kvinna är liksom inte samma sak som att göra det med en karl, säger han till Slitz.

Som ett svar på detta blev han utmanad av en kvinnlig brandman på ett test. Caroline Ek, 28år gammal bjöd efter Ulf's uttalande in honom på stationen. Caroline säger till aftonbladet att Ulf uppenbarligen aldrig sett en kvinnlig brandman i arbetet men att han är välkommen att göra tester hos oss så kan vi se hur bra han klarar av det jämfört med henne. Vilken han såklart tackade nej till med kommentaren:
– Jag behöver inte kuta upp på en brandstation och dra brandslang med en kvinna för att bevisa något.
Men du Ulf, det tycker jag definitivt att du behöver göra! Bevisa något alltså. Efter de uttalanden som du kommit med om att kvinnor, utan tvekan, aldrig skulle klara av dessa arbeten och att en man är mycket bättre på det så tycker jag att du, som man, definitivt behöver bevisa för Caroline att du klarar av hennes arbete bättre än henne. 

Tillbaka till nallebombningen. 
En grupp anonyma män som kallar sig "Oinskränkta vita män" påstår sig ha "nallebombat" Ulf Brunnbergs hus på Lidingö. En video cirkulerar just nu runt på Youtube där man påstår att man nallebombar Ulfs hus.
Nallarna som man släpper har olika budskap skrivna på dem, såsom "Vilket vapen är bäst tror du Ulf? En snopp eller en batong?", "Jag är tjej men ändå stark som en björn" och "Kompetens sitter inte i skrevet".
Gruppen "Oinskränkta vita män", som har tagit på sig aktionen, hoppas att Ulf Brunnberg ska ha nåtts av deras budskap och blivit glad. 

Bild från Ulfs grannes blogg -> HÄR

En sista sak, Ulf Brunnberg - Stenåldern ringde, de vill ha tillbaka sitt synsätt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern från weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!